Nytt grepp med assyrisk allsång


Nytt grepp med assyrisk allsång

FÖRENING Nu på söndag hålls en unik aktivitet i Assyriska föreningen i Södertälje – assyrisk allsång där barnen och deras föräldrar ska sjunga klassiska visor

Traditionen i föreningslivet har varit att medlemmarna samlas i samband med en aktivitet för att lyssna till ett band eller kör – eller dansa. Nu på söndag prövas något nytt när det är publiken själva som väntas stå för sången

Det är projektet Läsa för Integration på Assyriska föreningen i Södertälje som har förberett en helkväll mellan 16:00 – 19:00 på övre våningen i föreningen för barn och föräldrar att samlas och sjunga

Ett sånghäfte har tagits fram med utvalda folkkära sånger där texten står på assyriska med latinska bokstäver. De lokala sångarna Aboud Zazi och Ninib Lahdo kommer att vara på plats tillsammans med trubaduren Josef Cacan för att få ut det bästa av publiken

Allsång på assyriska är en aktivitet som kan prövas i fler föreningar i landet nu när grundmaterialet i form av ett sånghäfte har tagits fram

“Ta med dig barnen, mormor och din ammo och kom!” uppmanar arrangören på affischen

Publicerad: 2017-11-03
Redaktionen
http://www.hujada.com/article.php?ar=3082

أضف تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

*